-
öğretmenlerin il emri kaldırıldı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü
Sayı :B.08.O.İKG.0.01.00.00-903- £ 1 3 / ^ 5 8 2/5/12/2011
Konu :Eşi öğretmen Olan Personel Atamaları
MALİYE BAKANLIĞINA
İlgi :
a) Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik,
b) Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği,
c) 652 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname.
Bakanlığımız, 30/09/2011 tarihi itibarıyla eğitim kurumu yöneticileri de dâhil olmak üzere 732.000 civarında öğretmen ile 2010-2011 eğitim-öğretim yılı verilerine göre resmî örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yaklaşık 19,3 milyon öğrenciye eğitim ve öğretim hizmetini sunmaktadır.
Öğretmenlerin yurt içinde dengeli bir biçimde dağılımlarının sağlanması, derslerin boş geçmemesi, öğretmensiz okul bırakılmaması için öğretmenlerin yer değiştirme hareketlerinin en az düzeye çekilmesi hususunda azami gayret gösterilmektedir. Ancak, sonradan ortaya çıkan özür durumları nedeniyle her yıl ortalama 30.000 öğretmenimizin iller arasında yer değiştirme suretiyle atama işlemi gerçekleştirilmektedir. Yer değiştirme suretiyle yapılan atama sayısının %90′ını da öğretmenlerin eş durumundan kaynaklanan özür durumları oluşturmaktadır.
Eş durumu nedeniyle iller arasında yer değiştirmek isteyen öğretmenlerimizin bu işlemleri yarıyıl ve yaz tatilinde yapılmakta iken ilgi (c) 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 37 nci maddesine göre sadece yaz tatilinde yapılması öngörülmüştür. Esas olan eğitim ve öğretimin sürekliliğini sağlayarak geleceğimiz olan öğrencilerimize daha nitelikli eğitim ortamları sağlamaktır. Eğitim ve öğretimin devam ettiği süreç içerisinde hangi sebeple olursa olsun öğretmenlerin yer değiştirmeleri sonucu oluşan öğretmen ihtiyacını yıl içinde karşılamak mümkün olmamaktadır. Oluşan öğretmen ihtiyacının karşılanması, ücretli öğretmen istihdamını zorunlu kılmaktadır. Bu da eğitim ve öğretimi olumsuz etkilemektedir. Bu tür tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacıyla, eğitim-öğretim yılı içinde öğretmenlerin her ne sebeple olursa olsun yer değiştirme uygulamalarına son verilmiştir; Bu nedenle, bundan böyle her yılın Ağustos ayı içinde duyuru yapılacak, Eylül ayının ilk haftasında ise atama işlemleri gerçekleştirilecektir.
Yer değiştirme suretiyle yapılan atamalar, öğretmenlerin elektronik ortamda, alanında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarını tercih etmek suretiyle hizmet puanı üstünlüğü esasına göre gerçekleştirilmektedir. Alanında ihtiyaç bulunmaması durumunda, aile bütünlüğünün korunması ilkesinden yola çıkılarak, sonradan görev yeri belirlenmek üzere il ya da ilçe millî eğitim müdürlüğü emrine atama yapılmaktadır. Ancak, bu durumdaki öğretmenlerimizden çoğu il ya da ilçe merkezinde ihtiyaç oluşmaması nedeniyle hem atıl durumda kalmakta hem de eğitim ve öğretim hizmetlerinden uzak kalmaktadır.
Bu durumda olan öğretmenlerimizin mesleki bilgi ve becerilerinden en üst düzeyde yararlanmak için, eşi öğretmen olan personelinizin atama ve yer değiştirme işlemlerinin öğretmen ihtiyacının yoğun olduğu iller olacak şekilde planlanması hâlinde, ülke genelinde dengeli Öğretmen dağılımı gerçekleştirilmiş olacağı gibi, aile bütünlüğü sağlanmış olan öğretmenlerimizden hem istenilen verim alınmış olacak, hem de öğretmenlerimizin eğitim- öğretim hizmetlerine aktif biçimde katılımı da sağlanmış olacaktır.
Bu amaçla, yukarıda belirtilen takvim çerçevesinde özür durumuna bağlı yer değiştirme suretiyle atamaların norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına doğrudan yapılacağı, bundan böyle özür durumundan il ya da ilçe millî eğitim müdürlüğü emrine öğretmen atamasının yapılmayacağı, alanında norm kadro açığı bulunmaması veya hizmet puanı yetersizliği nedeniyle yer değiştirme suretiyle ataması yapılamayanların ise ilgi (c) 652 sayılı KHK’ni n 37 nci maddesinin beşinci fıkrasına göre aylıksız izinli sayılmalarını isteyebilecekleri hususları dikkate alınarak bundan böyle eşi öğretmen olan Bakanlığınız/Kurumunuz personelinin atama ve yer değiştirme işlemlerinin en geç Ağustos ayı içerisinde tamamlanması ve öğretmen ihtiyacının yoğun olduğu illerin dikkate alınması hususlarında gereğine bilgilerinizi arz/rica ederim.
Ömer DÎNÇER
Millî Eğitim Bakanı
ARKADAŞLAR ÖĞRETMEN OLARAK BU DURUMA KARŞI DUYARSIZ KALMAMALIYIZ, BEN BEKAR OLDUĞUM HALDE GEREKLİ MERCİLER MAİL ATTIM LÜTFEN SİZDE AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERİN,VE AŞAĞIDAKİ MAİL ADRESLERİNE MAİL ATIN, YAPMANIZ GEREKEN AŞAĞIDAKİ METİNİ KOPYALAYIP MAİL ADRESLERENE GÖNDERMEK, SAYGILAR SUNUYORUM.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İnsan KaynaklarıGenel Müdürlüğünün B.08.O.İKG.0.01.00.00-903- £ 1 3 / ^ 5 8 2/5/12/2011 sayılı yazısına göre 2012 Ağustos döneminden itibaren eş durumu atamalarında il ve ilçe emrinin kaldırıldığı ve atamaların hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacağı bildirilmektedir.Ancak aralık ayında yapılan atamalarda eş durumu yapılmış olup bu yazının tarihinin bu atamadan önce olduğu görülmektedir.Aralık ayında yapılan atamalarda bu uygulamanın yapılıp ağustos ayında yapılmaması büyük bir haksızlık ve günahtır.Dİğer kamu kurumlarında eşlerin birbirlerine kavuşması kolay bir şekilde yürürken Bakanlığımızda çalışan eşlerin birbirine kavuşmalarının önüne geçmek için her türlü uygulamaya gidilmektedir.Öğretmen olmak suç mudur?Bu uygulama ile gözü yaşlı binlerce insanın günahına girileceği bilinmemekte midir?
Çok değerli devlet büyüklerimiz ve sendikalarımız.Nasıl ki Sayın Bakanımız Ömer Dinçer şubat ayı özür grubu atamalarını önce yapmayacağım deyip bu yanlıştan dönerek bu atamaları il ve ilçe emrine göre gerçekleştirdiyse ağustos atamalarında bu uygulamanın yapılmasını haklı olarak istiyoruz.Lütfen sesimizi duyun ve bu yanlıştan dönülmesi için gereğini yapın.
Bu uygulamanın yapılmaması için elinizden geleceğini umuyor ve iyi günler diliyorum.
Adresler
Cumhurbaşkanlığı : cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr
Başbakanlık : bimer@basbakanlik.gov.tr
Kemal Kılıçdaroğlu: kemal.kilicdaroglu@tbmm.gov.tr
Türk E.Sen Başkanı : gds@turkegitimsen.org.tr
Eğt. Bir Sen " : agundogdu@egitimbirsen.org.tr
Eğitim Sen : bilgi@egitimsen.org.tr
Muharrem İnce : muharrem.ince@tbmm.gov.tr
Ömer Dinçer : omer.dincer@tbmm.gov.tr
Fatma Şahin (Aile ve Sosyal Poltikalar Bakanı): fatma.sahin@tbmm.gov.tr
Abbas Güçlü Temsilcisi:hayalaydede@ttmail.com
Tüm Milletvekillerin Mail Adresleri:TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ
44cihan44
-
Bu yazıyı başka bir sitede yazmıştım bu siteye yeni üye oldum diğer sitedeki editörlerin ve site yönetimin bu duruma sessiz kalması nedeniyle başka sitelerde örgütlenmeye çaşlışmak istedim ve yazımın burda olması da bana mutluluk verdi inşallah burada örgütlenşriz
-
Arkadaşlar bu konuya duyarsız kalamayız kalmamalıyız.Bugün bu durumdan etkilenmeyen arkadaşlar sizler de yarın bu durumlar karşı karşıya kalabilirsiniz.Zaten olay özlük haklarımızın elimizden alınmaması mücadelesi lütfen izlere destek olun.Aşağıya örnek bir metin ve maili gönderebileceğimiz mail adresleri koyuyorum lütfen en azından bu mesajı gönderelim.Ayrıca AKİM ve BİMER'e mesajlar azarak sesimizi duyurabiliriz.LÜTFEN DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ.
RNEK METİN
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İnsan KaynaklarıGenel Müdürlüğünün B.08.O.İKG.0.01.00.00-903- £ 1 3 / ^ 5 8 2/5/12/2011 sayılı yazısına göre 2012 Ağustos döneminden itibaren eş durumu atamalarında il ve ilçe emrinin kaldırıldığı ve atamaların hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacağı bildirilmektedir.Ancak aralık ayında yapılan atamalarda eş durumu yapılmış olup bu yazının tarihinin bu atamadan önce olduğu görülmektedir.Aralık ayında yapılan atamalarda bu uygulamanın yapılıp ağustos ayında yapılmaması büyük bir haksızlık ve günahtır.Dİğer kamu kurumlarında eşlerin birbirlerine kavuşması kolay bir şekilde yürürken Bakanlığımızda çalışan eşlerin birbirine kavuşmalarının önüne geçmek için her türlü uygulamaya gidilmektedir.Öğretmen olmak suç mudur?Bu uygulama ile gözü yaşlı binlerce insanın günahına girileceği bilinmemekte midir?Eğitimde kaliteye önem veren bakanımız ve bakanlığımız birbirinden ayrı olarak psikolojileri bozulmuş bir şekilde çalışan personeliyle ne derecede verimli olmayı düşünmektedir?
Çok değerli devlet büyüklerimiz ve sendikalarımız.Nasıl ki Sayın Bakanımız Ömer Dinçer şubat ayı özür grubu atamalarını önce yapmayacağım deyip bu yanlıştan dönerek bu atamaları il ve ilçe emrine göre gerçekleştirdiyse ağustos atamalarında bu uygulamanın yapılmasını haklı olarak istiyoruz.Lütfen sesimizi duyun ve bu yanlıştan dönülmesi için gereğini yapın.
Bu uygulamanın yapılmaması için elinizden geleni yapacağınızı umuyor ve iyi günler diliyorum.
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
ÖRNEK 2-
Milli Eğitim Bakan Sayın Ömer Dinçer 5.12.2011 tarihinde yayımladığı genelge ile doğuda öğretmen eksikliği olduğu gerekçesi ile eş durumu atamalarında il ve ilçe emrini kaldırdığını ve bundan sonra atamaların il ve ilçe emrine göre yapılacağını,ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin ise ücretsiz izine ayrılarak eşlerinin yanına gidebileceğini bildirmiştir.Burada Bakan'a sorulması gereken sorular vardır.
1-Ben Bolu'da görev yapıyorum eşim ise Bingöl'de ben Bingöl'e tayin isteyecekken şimdi belki eşimin yanına gidemeyeceğim.Bingöl'de doğuda kalan illerimizden değil mi?
2-Bakan öğretmen açığından bahsetmektedir ve ataması yapılmayan öğretmenlerin ücretsiz izini ayrılacağını söylemiştir.Ücretsiz izine ayrılan öğretmenlerle öğretmen açığı iyice açılmayacak mıdır?
3-Genelgenin yayımlanma tarihine bakıldığında 5.12.2011 tarihi görülmektedir ancak Ocak ayında yapılan eş durumu atamalarında bu uygulama yapılmamıştır ve bundan sonra yapılacağı söylenmektedir.Bu büyük bir haksızlık değil midir?
4-Eğitimde kalite kalite diye tv.lerde boy gösteren Sayın Bakanımız eşlerinden ayrı çalışarak psikolojileri bozulmuş personeliyle nasıl bir kalite artışı yapmayı düşünmektedir?
5-Televizyonlarda çocuğunuzun öğretmensiz kalmasını ister misiniz diyen bakana göre öğretmenlerin annelerinden babalarından ayrı kalana çocukları çocuk değil de nedir ve çocuklarımızın anne ve babalarıyla beraber büyümeye hakkı yok mudur?
6-Yine televizyonlarda öğretmen açığından bahseden ve bunu eşleri birbirleriyle ayırarak büyük bir günahın altına giren, açığı kapatmak için daha önce atamadığımız öğretmenler kendilerine başka iş bulsunlar diyen Sayın Bakan öğretmen atamak yerine neden eşleri ayırmayı seçmiştir bu vicdana sığar mı?
Bu uygulama son derece yanlıştır.Bu ne dine ne anayasaya ne evrensel insan haklarına sığar.Bu uygulamanın sonlandırılmasını istiyoruz.Lütfen sesimizi ana haber bültenlerinde,açık oturumlarda,sabah bültenlerinde duyurunuz.Zira medyanın görevi kamuoyunun sorunlarını dile getirmektir.
Sesimizi dile getireceğinizi umuyor ve ilginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.
1)YUKARIDAKİ E-MAİLİN GÖNDERİLECEĞİ MİLLETVEKİLLERİ ADRESLERİ: (Kime bölümüne Hepsini kopyalayıp yapıştırabilirsiniz)
vahit.kirisci@tbmm.gov.tr , veyseleroglu@tbmm.gov.tr , askinasan@tbmm.gov.tr , badak@tbmm.gov.tr , osman.kaptan@tbmm.gov.tr , fatihatay@tbmm.gov.tr , alikoyuncu@tbmm.gov.tr , binali.yildirim@tbmm.gov.tr , murat.ozkan@tbmm.gov.tr , kemal.kilicdaroglu@tbmm.gov.tr , ufukuras@tbmm.gov.tr , oktay.vural@tbmm.gov.tr , veysikaynak@tbmm.gov.tr , mehmet.saglam@tbmm.gov.tr , alim43@tbmm.gov.tr , akif.akkus33@tbmm.gov.tr , muharrem.ince@tbmm.gov.tr , bekir.bozdag@tbmm.gov.tr , enginaltay@enginaltay.com , nimet.cubukcu@meb.gov.tr , tunca.toskay@tbmm.gov.tr , egtkom@tbmm.gov.tr , ozelkalem@basbakanlik.gov.tr , bimer@basbakanlik.gov.tr , salihkapusuz@akparti.org.tr , huseyincelik@akparti.org.tr , mehmet.sevigen@tbmm.gov.tr , hi@chp.org.tr , secimisleri@akparti.org.tr , suatkilic@akparti.org.tr , nserter@chp.org.tr , bulentarinc@akparti.org.tr , abdulkadiraksu@akparti.org.tr , dsp@dsp.org.tr , omercelik@akparti.org.tr , info@chpistanbul.org.tr , vahit.kiler@tbmm.gov.tr , inaimsahin@akparti.org.tr , huseyintanriverdi@akparti.org.tr , ekremerdem@akparti.org.tr
2)YUKARIDAKİ E-MAİLİN GÖNDERİLECEĞİ MEDYA VE SENDİKA E-MAİL ADRESLERİ
maksut@memurlar.net , maksutbalmuk@hotmail.com , mektup@hurriyet.com.tr , okurhatti@zaman.com.tr , fcekirge@hurriyet.com.tr , aguclu@milliyet.com.tr , kamudanhaber@gmail.com , mabirand@e-kolay.net , memurlar@gmail.com , ogretmenatama@hotmail.com , maksutbalmuk@gmail.com , info@mebpersoneli.com , İnfo@habermeb.net , editor@abbasguclu.com.tr , eisleyen@milliyet.com.tr , h.dikmen@zaman.com.tr , f.ugur@zaman.com.tr , m.unal@zaman.com.tr , s.seftali@zaman.com.tr , gulinyildirimkaya@haberturk.com , koguz@haberturk.com , ozgurugur@haberturk.com , egitimbirsen@egitimbirsen.org.tr , agundogdu@egitimbirsen.org.tr , ahmetozer@egitimbirsen.org.tr , esattektas@egitimbirsen.org.tr , muratbilgin@egitimbirsen.org.tr , aliyalcin@egitimbirsen.org.tr , ramazancakirci@egitimbirsen.org.tr , senaymeral@egitimbirsen.org.tr , fusunaltuntop@egitimbirsen.org.tr , egitimsozsen@egitimsozsen.org , musaakkas@turkegitimsen.org.tr , cdemirtas@meb.gov.tr , mtemel@meb.gov.tr , salihcelik@meb.gov.tr , mub@meb.gov.tr , sakaplan@turkegitimsen.org.tr , talipgeylan@turkegitimsen.org.tr , ckocakaplan@turkegitimsen.org.tr , mysahindogan@turkegitimsen.org.tr , samiozdemir@turkegitimsen.org.tr , egitimbirsen@egitimbirsen.org.tr , , bilgi@egitimsen.org.tr , tesyonetim@turkegitimsen.org.tr , aes@aes.org.tr , tes@turkegitimsen.org.tr , anadoluegitimsen@hotmail.com
-
Evet hocam , bu yazıyı bende diğer sitelerden örnek olarak aldım fakat görülüyor ki haber çok ta ilgi çekmemiş, zaten sorunda burda artık öyle bir hale gelmişiz ki birlik ,bütünlük yok denecek kadar zayıflamış,haklarımızı savunma konusunda ise eğer bizi direk etkiliyorsa bize zarar veriliyorsa veryansın ediyoruz,onun dışında beni ilgilendirmez tavrı takınıyoruz, çalıştığım kurumda bu konuyu dile getirdim ,yüzüme dönüp bakan olmadı ,yani kimsenin umrunda değil bu haber,beni kahreden bu oluyor biz ne hale geldik,bu gidişle sınumuz hiç iyi gözükmüyor.
-
Arkadaşlar bu konuya daha duyarlı olalım.Evli olanların da bekar olanlarında bize destek vermesi gerekir.Unutmayalım ki herkes bu duruma başvuracak potansiyel bir aday bu uygulamanın kaldırılması herkesi etkleyecek.Ayrıca özlük hakkımızı elimizden alıyorlar ve bizler de buna göz yumuyoruz bu udurum kabul edilemez.Yukarıdaki mailleri lütfen verilen adreslere gönderelim inanın bu işlem sesimizi duyurmaya yetecektir ayrıca da beş dakikamızı bile almaz yine aşağıdaki adreslerden de oylamalara katılarak bize destek verin lütfen
Adresler:
Eğitim Haberleri | abbasguclu.com.tr
www.memuruz.biz - Memurlar memur kpss ilanları | www.memuruz.biz
Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi
-
ailelerimizin sulh ve selameti için il emri kaldırılmamalıdır.
-
MEMURA – ÖĞRENCİYE EK İŞ
İLGİLENEN ARKADAŞLARIM AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAMALARI HALİNDE FORYM AÇILACAK DOLDURALIM FORMU.. ARDINDAN 6 DK LIK BİR VİDEO İZLEYECEKSİNİZ VİDEO BİTİNCE EKRANI KaPATMAYALIM ÇÜNKÜ SİSTEM SİZİ DETAYLI BİLGİ ALABİLMENİZ İÇİN CANLI DESTEK HATTINA YÖNLENDİRİYOR.. BURDA ODADA GÖREVLİ ARKADAŞLAR BİZLERİ YÖNLENDİRİYOR..
Kariyer Grup Online İş Platformu
DETAYLARI İZLEMEK İÇİN
DETAYLI BİLGİ İÇİN http://www.onlineisplatformu.com/EKKAZANC - Dailymotion videosu