+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: M.E.B Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı

Gonüllü Er

M.E.B Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı

merhaba arkadaşlar. bu metni milletvekili, bakan, bürokrat ve gazeticelerle e-mail, posta ve sosyal medyada mesaj yoluyla paylaşalım.sınavın zamanı geldi geçiyor biz diplomalarımızla hala tuvalet temizliyoruz.

Sayın ………………………………………………………..

Ben Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda çalışan hizmetliyim/tekn. Yardımcısıyım/kaloriferciyim/aşçıyım/bekçiyim/dağıtıcıyım. Görevim esnasında büyük zorluklara karşı lise/yüksekokul/fakülte (ilgili bölüm) bitirerek diploma aldım. Halen bu diplomayla yukarıda belirttiğim görevimi icra ediyorum. Takdir edersiniz ki bu diplomayı almamda ki amaç görevimde yükselmek, daha iyi şartlarda çalışmak, devletime, milletime daha faydalı olabilmektir.
    Anayasamızın 5. maddesinde belirtildiği üzere “insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmak” devletin temel amaç ve görevlerinden olduğundan kamu görevlileri için bu koşulların oluşturulmasında da idare, tesis ettiği işlemlerde takdir yetkisini, kamu yararı ve hizmet gerekleri doğrultusunda kullanmak zorundadır. Kamu hizmetlerinin bütünlüğü ve devamlılığı ilkesi gereğince, kamu görevlilerinin özel koşullarına görev verimliliklerinin en yüksek düzeyde olduğu ve hizmetlerinden en yüksek oranda yararlanılacak bir biçimde çalıştırılmalarının kamu yararına daha uygun olduğu gibi gördüğüm eğitime uygun ve istediğim bir alanda çalışmamın maddi ve manevi varlığımın gelişmesine olumlu katkı sağlayacağı ve kamu hizmetinden beklenen faydanın artacağı kaçınılmazdır. Ben ve benim durumumda olan yüzlerce hizmetli bulunmaktadır. Kimimiz mühendis kimimiz sosyolog kimimiz iktisatçı kimimiz de kamu yönetimi diplomaları ile halen tuvalet, sınıf ve koridor temizlemekte, masa silmekte, yemek ve çay yapmakta, kalorifer yakmaktayız. Bakanlığımız bu işleri bir çok okulda hizmet alımı yoluyla yaptırmakta ve oralarda çalışan arkadaşlarımızı da görevlendirme yoluyla başka işlerde değerlendirmektedir. İş tanımımızın net olmaması ve bir o işte bir bu işte kullanılmamız nedeniyle birçoğumuzda tedavisi zor olan manevi hezeyanlar meydana gelmektedir. Aramızda özürlü kadrosunda çalışan arkadaşlarımız da bulunmaktadır. Bizler sağlam halimizle bu işlerin altından zor kalkarken onlar bizden daha zor durumda kalmaktadırlar. Bizler daha iyi şartlarda çalışmak ve yaşamak için devletimize ve milletimize daha faydalı olabilmek için büyük zorluklarla gecemizi gündüzümüze katarak okuduk, diploma aldık ve artık diplomalarımızın bir işe yaramasını devletimizin bizi daha iyi şekilde değerlendirmesini istiyoruz. Nitekim bunun için görevde yükselme gibi bir şansımız bulunuyor.
    Bütün devlet kurumlarının olduğu gibi bakanlığımızın da bir Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği bulunmaktadır. 04.03.2006/26098 sayılı resmi gazetede yayınlanan ve en son 24.12.2010 tarihinde değişiklik yapılan yönetmeliğin 9. maddesinin 3. bendinde ; “Her unvanlı kadro için görevde yükselme eğitimi ile unvan değişikliği sınavı duyurusu iki yılda bir yapılır.” denilmektedir. Bakanlığımız görevde yükselme sınavı en son 18.04.2010 tarihinde yapılmış ve yönetmelik gereği 2 yılın dolmasına yaklaşık 90 gün kalmıştır. Görevde yükselme duyuru, eğitim ve sınav başvuru süreçleri de yaklaşık 90 gün sürmektedir. Ancak tüm bunlara rağmen halen bir duyuru yayınlanmamıştır.
    Tüm bunları göz önüne alarak Milli Eğitim Bakanlığında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavının bir an önce yapılması için bizlere destek olmanızı ve sesimizin gerek mecliste gerek medyada gerekse sosyal platformlarda duyulmasına yardımcı olmanızı istiyoruz.

Saygılarımla

Gonüllü Er
    güzel açıklama katılıyorum.

Gonüllü Er
    Güzel açıklama katılıyorum. Bakanlık bu sınavı bir an önce açmalı.

+ Konuya Cevap Yaz

Bu Konu için Etiketler